Szubjektív listáim alkotáshoz 2.

Tegnap a rajzról volt szó, most a művésznapló jön. A lista továbbra is szubjektív, és sokkal inkább időrendi, mint rangsor.

Art journaling
2012 decemberében tört meg számomra a jég, szintén Tina tanfolyamán! Belerondítottam egy füzetbe, papírt téptem, maszatoltam, ragasztottam. Igen! Ez az én világom! :) Tavaly rendszeresen voltak klubfoglalkozások, ahol különböző technikákat próbáltunk ki, ez - más rendszerben - tovább folytatódott a Tündérligeten. Egy füzetem megtelt, elkezdtem egy újat, de idén nem nagyon haladok vele. (Ez inkább csak azért van, mert más médiumok felé kalandoztam, és nem maradt mindenre idő.)



No1: Tina Tündérligetes art journal workshopjai.

Aki nagy hatással volt és van rám még, az Tangie Baxter. Egyrészt millió digi cuccot vásároltam/ok tőle és anyukájától, másrészt az Art Journal Caravanon (SBG-n volt évekig) rengeteg tippet és trükköt megosztott az art journalingról. Nem csak digi változatban, hanem mutatta a belső fórumon a saját művésznaplóit, technikáit. Ezek már a saját boltjában érhetők el.
Idén új struktúrában indult el ez a workshop, Art Journal Emporium néven, és havi előfizetéses rendszerben (bármikor szüneteltethető). Én belevágtam ebben a hónapban megint egy minimál programba.

No2: Tangie Baxter.

Folyamatosan nézek mixed media videókat a YouTube-on, a kedvenceimhez feliratkoztam, és a Pinteresten is nyitottunk Esztivel egy mappát ezeknek a tutorialoknak. Angolul tudók előnyben, de a legtöbb nem is szöveges (a hozzávalókat mutatják közelről, és/vagy listázzák), gyorsított.

Vásároltam is néhány "tanfolyamot". Én Balzer Designt kedvelem. Rengetegféle mini és hosszabb workshopja van, én ezt, kollázst és stencilest vettem tőle, megérte (pláne, hogy akkor még akciós volt).

No3: Balzer Design.

Igazság szerint minden évben meglepem magam valami nagyobb értékű tanfolyammal, amikor még akciós. Tavalyi karácsonyi ajándékom Alisa Burke Whimsy & Wonder workshopja volt. Rengeteg minden van benne, és megéri az árát, de ettől sem kezdtem el rajzolni, sőt, még mindig nem néztem meg az összes videót. Bár kenyeret nem kér, ennél hasznosabb dologra is költhettem volna.
Szintén szuper tanfolyam volt Tina arcrajzolósa, de ebbe sem fogtam bele.
Úgy tűnik, az art journalinghoz nekem jobbak az élő workshopok, de azért folyamatosan próbálkozom az online-okkal is.

A Scrapbook.hu égisze alatt Gigi technikai tanfolyamán (élő) is sokat tanultam a stencilezésről és a különféle struktúrpaszták használatáról. A Scrapfellow Bee által vezetett Miénk a világ tanfolyama (online) pedig a pecsételés rejtelmeibe vezetett be. Didaktikus, jól átgondolt és strukturált anyag mindkettő.

No4: Gigi és Bee tanfolyamai, videói.

Aki jobban kedveli a nyomtatott, illetve kinyomtatható formátumot, annak lehetőség az Art Lessons sorozat. Olcsó, de őszintén szólva még ennyit sem ér szerintem. Vannak az oldalon ingyenes fájlok is, ki lehet próbálni.

Az art journaling témájú magazinok nagyon drágák a postaköltséggel, amíg hozzánk megérkeznek. Inkább 1-1 "tankönyvet" veszek a lapszámok helyett. A BookDepository ingyen szállít Magyarországra, ez reálisabb lehetőség.

folyt. köv.

Megjegyzések

Eszter(beszteri) üzenete…
De jó volt olvasni ezt is! Én még csak messziről csodálom ezeket, majd egyszer én is belevágok... :)
(És milyen jó, hogy én is benne vagyok ebben a bejegyzésben! Köszi!!!!! ♥)
Gólya üzenete…
Isteni összefoglaló vagy, bár engem ez az artdzsúrnál még mindig nem fogott meg kellőképp...
Budaházi Brigitta üzenete…
Ildi, örülök, hogy így gondolod, köszönöm szépen a hivatkozást!