Szubjektív listáim alkotáshoz 1.

Sokszor elhangzik fórumokban kérdés arról, hogy kinek mi vált be, mi inspirálja az alkotásra, illetve mik a kedvenc eszközei, médiumai. Már régóta tervezek ilyen típusú bejegyzéseket, csak nehezen találok rajta fogást. Melyik ujjamat harapjam, mit/kit emeljek ki, hogyan csoportosítsam?
Elkezdem valahogy, de előre is elnézést kérek: szubjektív lesz! Ami nekem bevált, nem biztos, hogy másnak is tetszik.
Számomra legnehezebb volt túllépni azon, hogy tökéleteset (számomra elfogadhatót alkossak). Mielőtt digizni kezdtem, is rengeteget inspirálódtam, ámultam-bámultam mások alkotásain. Persze a digitális alkotásnak megvan az az óriási előnye, hogy bármikor módosítható, újrakezdhető. A hagyományos alkotás világába történő belépés órási dilemma annak (nekem), aki sosem kreatívkodott ilyen módon. Rengeteg stílus, technika, pláne alapanyag és eszköz! Riasztó volt sok évig. Aztán elkezdtem videókat nézni és gyűjtögetni. Ismerős? :) Aztán meg már nyomasztott, hogy a felhalmozott papírokba nem merek belevágni, mert mi lesz, ha tönkremegy? És különben is, mit szeretnék alkotni? Mit tudnék megvalósítani, mi illik hozzám? Ez csak úgy derül ki, ha kipróbálok pár dolgot, gondoltam.

Rajz, akvarell, egyéb technikák
Az első és legfontosabb, ami felszabadító hatással volt rám, az a jobb agyféltekés rajztanfolyam volt Tinával, 2010-ben. Tudom, pénz és idő, de mindenki megérdemli ezt az élményt. 2012-ben a színes tanfolyamot is elvégeztem. A 21 napos rajzkihívás Tinánál, a Tündérliget FB csoportban tavaly ősszel, szintén rendkívül inspiráló volt. Az akvarellfestés alapjait és rajzmeditációt is (zentangle) szintén kipróbáltam Tinánál. Mindegyik tanfolyam remek volt, de nem vált szokássá sem a rajzolás, sem a festés nálam.

No1: Tina tanfolyamai (bármelyik, mindegyik, online is).



Scraptáborban idén voltam először, de már bánom, hogy nem előbb vágtam bele. Remek workshopok, szuper hangulat, barátok, vásárlási és csere-bere lehetőség. Rengeteget lehet tanulni, ellesni egymástól, és semmi sem kötelező.
Hasonlóan jó lehet egy kit-klub is (én még nem próbáltam).

No2: alkotócsoportok, táborok, baráti összejövetelek.

folyt. köv.

Megjegyzések

Eszter(beszteri) üzenete…
Kíváncsian várom a folytatást. A jobb agyféltekés rajztanfolyam nálam is tervben van, bár még pár évet azt hiszem, várnom kell rá. :)
Gólya üzenete…
Akkor iden is megyunk taborba? Leszel megin' szobatarsam? ;)
Rucola Designs üzenete…
Ne halogasd, Esztikém! :)
Rucola Designs üzenete…
Naná, hogy, Gólya! :)