Burleszk

A nagy önmegvalósítás közepette jól elbambultam, és nem vettem észre, hogy Sarah több készletével is dolgozni kéne. Vegyük először a Burlesque címűt. Aszittem, tudom, mit jelent:
a burleszk (olasz burla 'tréfa, móka') többjelentésű fogalom, de ma leginkább olyan bohózatfajtát jelöl, amely képtelen helyzetekre, torzításokra, kiélezett helyzetkomikumokra épít. A hősök esetlenek, irreálisan viselkednek és ebből bonyodalmak adódnak. A burleszkelemek végigkísérik az európai irodalmat, de csak a 19. század második felében terjedt el műfaji értelemben. A filmművészet – főként a némafilm korszakában– egyik leghatásosabb kifejezési formáját találta meg a filmburleszkben (Chaplin, B. Keaton, Max fivérek).

Harold Lloyd, a kedvencem



De Sarah mindig ráébreszt, mekkora lyukak vannak a műveltségemben. Kinyitom a készletet, mi van benne? Táncosnők hiányos öltözetben.:) Utánaolvasva a burleszk mint műfaj sokkal régebbi, és zenés-táncos szórakoztató műfajt jelent tágabb értelemben. Bővebben angolul itt.
Aztán meg látom, hogy divatba jött nagyon, és filmet is csináltak Cherrel meg Christina Aguilerával, hozzánk februárban jön.

Díva / Burlesque - a film



Csináltam akkor egy nőcis meg egy pasis oldalt.:) A nőcist nevezem erre az art journalinges kihívásra is. És a készlet Digiri_doo-n:

Sarah Barber Design – Burlesque,
Phrase This v.1, Art Journal Inspire v.1
(2011 January freebies)

Sarah Barber Design – Burlesque
Sarah Barber Design – Bitsn’ Pieces
(száj)

Majd még jövök.

Megjegyzések

Margó üzenete…
Számomra szuper plakáthatás! Bemennék a moziban:-))
Krisz üzenete…
Nagyon jó a hangulata! Szupi az egész! :)
treza üzenete…
Időutazós, mennék oda vissza. Remek lett mindkettő!
Tinci üzenete…
Aztapaszta! Mindkettő oldal nagyon bejön,elgondolkoztat, emlékeket idéz fel.
A filmzenétől pedig behaltam teljesen, imádom ezt a stílust (is)