Xerxes

Egyszerűen zseniális előadás az Operaházban a Xerxes! Komolyan mondom, rég szórakoztam ilyen jól! Pláne barokk zenén! Nemrég mutatták be Kovalik Balázs rendezésében, Horesnyi Balázs díszletével és Benedek Mari jelmezeivel. Az egész egymerő barokkos túlzás, tele humorral, ötlettel, megtartva a keleti stílusjegyeket, de aktualizálva képileg és szövegileg. Kritika itt.
Volt ebben hip-hop, rap, tank, hajó, autó, repülő, graffiti, fel sem tudom sorolni. A szereposztás is kiváló, remek énekesek lubickolnak szemlátomást ebben a vagány és modern előadásban. Mi nem abban a szereposztásban láttuk, amiről a kritika szól. Kertesi Ingridet régóta szeretjük, Bazsinka Zsuzsanna is belopta magát a szívünkbe Pillangókisasszonyként. A Xerxészt alakító Várhelyi Éva is remek volt. De a most debütáló Birta Gábor kontratenor egyszerűen csúúúúcs! Nemcsak a hangja - ahogy emóként hozta a hősszerelmes figuráját, valami fergeteges volt.
Tessék megnézni! Aki nem szereti az operát, az is mehet nyugodtan!:) Muszáj volt alkotnom belőle valamit, de annyira jók a honlapról letöltött képek és a plakát, hogy semmit sem tettem mellé.
Sablon: The 80s Me - 7 photo template
Font: Myriad Pro

Egy kis zenei kedvcsináló még:




Egyébként úgy kezdődik az opera, hogy Xerxész beleszeret egy platánfába :)) Erről szól a fenti híres ária.

Megjegyzések

Secima üzenete…
Egy ilyen ajánló után kedvem támadt megnézni, de sajnos az én Páromat nem lehet elvinni egy operára. :(