2015. április 26., vasárnap

Két új helyszín

Na, ez se most volt! Végre levegőhöz jutottam, próbálom dokumentálni az elmúlt heteket.
Az Arena koncert után picit aggódtunk, hogy hányan lesznek vasárnap, de feleslegesen: az április 12-ei Manfred Mann's Earth Band koncertet a nagy érdeklődésre való tekintettel az A38 hajóról áttették a Barba Negrába.
Itt még sose voltunk, a környéken is kábé 10 éve jártunk utoljára, tátottuk is a szánkat, hogy azóta felhúztak egy komplett új lakónegyedet. A progrockos-jazzrockos közönség öregecske már (a kemény mag nálunk egy tízessel több), ez kissé deprimáló, de van azért előnye is: visító tinilányok nem pogóznak, nem öntenek le semmivel, nem rohangálnak és hangoskodnak, a zenét élvezni jöttek. Ámbár imádok fiatalok között lenni, a korunkbeliek is tudnak ám lelkesedni rendesen. Pláne, hogy ott voltunk az 1983-as BS koncerten is Ferivel, Stofival.

Rosey Posey - Concquer, Artorigins Blue Sky
Font: CK Ali’s Hand, stamPETE

Rendkívül élveztük a másfél órát, de szemlátomást ők is. :) Chris Thompson hangja azért hiányzott, de showban nem volt hiány. Otthon utánanézve leesett az állunk: Manfred Mann 75 éves, a többiek is 60 és 70 közöttiek. Ráadásul az összes számuk feldolgozás.
Kinek a pap, kinek a papné, mi Manfred Mann változatát ismertük meg a 70-es években, és nem is tudtuk, hogy nem az övé. :) Best cover ever. Naná, hogy ez szerepel az oldalamon is. Részletes ismertetés és a lopott fotó itt. A Barba Negra rendben van, jó árú a sör, a Tracket (szabadtéri rész) nyáron próbáljuk ki.
A másik új helyszín számunkra a Bálna volt 16-án, csütörtökön. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valamiért idén ide szervezték a programok egy részét, de hátha ad egy kis lökést az intézmény forgalmának. Mivel a rendes kéthavi baráti sörözés is aznapra esett, a kedvünkért a helyi Jónás Kézműves Sörházba ültünk be, illetve ki, mert gyönyörű idő volt.

Fép forrása: Facebook oldal

Feri annyira nem csípi a kézműves söröket, nekem a Ravasz Hód (6,5% brown ale) abszolút bejött, és kaja is finom volt, a sorbaállást is önként vállaltam többször.
Ha fado, akkor nekünk Mariza, 2010-ben és 2013-ban is hallottuk élőben. Gondoltuk, kipróbálunk valaki mást is, így beültünk Ana Moura koncertjére.A netes felvételek tetszettek, élőben is szép hangja van, de a jelenlegi stílusa annyira nem jött be, különösen azért, mert a kíséret többnyire nem volt akusztikus. Hiányzott a Marizát körüllengő varázs, az átütő erő. A ráadásszámok helyett inkább visszamentünk sörözni. :) Ja, a Bálna mint koncerthelyszín jó közepes.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails