Három darab

Ebből kettőt Pintér Béla jegyez. A Sehova kapuja úgy tizenöt éves. Akkoriban még jobban benne voltak a köztudatban a szekták (bocsánat: első és második vonalas Bibliaértelmezők), de sem a téma, sem a feldolgozása nem avult el. Elgondolkodtató korrajz. A vége kicsit fura, nem olyan kompakt, mint az új darabok. Kritika itt.
Aki kedvet kapott, egy kis segítség a jegybeszerzéshez. (Megjegyzem, a Katonához én is kevés vagyok.)


 

Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög (2007) igazi húsvéti téma, nekünk Nagyszombatra esett. Iszonyú magasan van a léc, de az eddig látott Pintér Béla művek között elég hátul kullog. Az eddigi legbizarrabb (ez nem lenne gond), ördögien vicces is, de nem egyenletes a színvonala. Persze a feltámadástörténet sem áll hozzám közel (elnézést), még e jeles ünnepen sem. Feri ezt most egy kicsit megszívta, bár Enyedi Éva többször megnevettette. Szamosi Zsófi még mindig nincs csúcsformában. Azért töretlen lelkesedéssel várom a következő PB előadást. :)


A kettő között  a Kellékest a Pesti Színházban láttuk Mátéékkal most csütörtökön. Kernnek igazi jutalomjáték, Parti-Nagy átfordításai kellemesek, de amúgy semmi különös. A ráadásszám nem hiányzott. Maradok Pintér Béláéknál. :)



 

Megjegyzések