Kilencvenes évek 2.

Ki emléxik, hogy már volt az 1.? :) Nem kenyerem a félbehagyás, folytatom.

1993

Eritrea elnyeri függetlenségét Etiópiától. Terroristák bombát robbantanak a New York-i Világkereskedelmi Központban. Életbe lép a maastrichti szerződés. Oroszország befejezi csapatai kivonását Litvániából. A CERN bejelenti, hogy a Világháló mindenki számára szabad és ingyenes. Az Intel kiadja az első Pentium chipeket.
A Közlekedési Minisztérium létrehozza a Magyar Államvasutak Részvénytársaságot. Fodor Gábor kilép a Fideszből. Meghal Antall József.
Depeche Mode: Songs of Faith and Devotion. Zorán koncert a BS-ben. Cseh Tamás–Bereményi Géza: Nyugati pályaudvar.
Filmek: Jurassic Park, Mrs. Doubtfire, Schindler listája, A cég, Apám nevében, Dave, A szerelem hullámhosszán, Arizonai álmodozók, Philadelphia, A Pelikán-ügyirat, Gilbert Grape, Haláli fegyver, Karácsonyi lidércnyomás, Sliver, Zongoralecke, Rejtélyes manhattani haláleset, Sose halunk meg! Gyermekgyilkosságok.

Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia


UB40 - (I Can't Help) Falling In Love With You


4 Non Blondes - What's Up


Én:
privatizálás után átköltözünk a Budapesti Csokigyárba, ez félórával közelebb van Újpesthez. Munkám miatt elkezdem a Közgázon a kétéves marketing posztgraduális képzést. A felvételin megismerem Anit, amiből életre szóló barátság lesz. Anyagilag nem támogatják, de péntekenként elmehetek a suliba, ha behozom a kiesett időt. Segítek Rita barátnőmnek az Új Diéta szakmai folyóirat szerkesztésében. Kisírok egy számítógépet a munkahelyen is, ez már 386-os. Iszonyú erővel fejlesztjük a termékeket és alakítjuk át a termékszerkezetet. A Duna Csokigyárat nemes egyszerűséggel becsukja, a Zamat kávérészlegét és a Csemege Gyárat eladja a tulajdonos. Egy nap alatt 300 ember kerül az utcára. Leépítik a marketing részleget is, naná, hogy engem is kirúgnak. Egész nyáron állásinterjúkra járok, főleg a konkurenciához. Ősszel rádöbbenek, hogy nem is akarok/tudok 12 órákat dolgozni, mert rámegy a házasságom, és nem látom a gyerekeimet felnőni. Hirtelen baráti ötlet révén kényszervállalkozó leszek: lapkiadásra (Új Diéta) és könyvkiadásra megalapítom az Alimenta Bt-t. Anitól tanulom a vállalkozás csínját-bínját.

Rapülők - Tíz év vagy száz


Dés László - Nagy utazás


1994

A ruandai népirtásban egymillió ember veszti életét. Népszavazás erősíti meg Ausztria csatlakozását az Európai Unióhoz, Norvégiában nemmel szavaznak. A Balti-tengeren elsüllyed az Estonia nevű észt utasszállító komphajó. A halottak száma 900 fölött van. Aláírják az Atomsorompó Egyezmény (NPT). Az orosz hadsereg megtámadja Csecsenföldet, ezzel kezdetét veszi az első csecsen háború. Kigördül a szerelőcsarnokból az első Boeing 777-es utasszállító repülőgép. A Csatorna-alagút, melyet 15 000 munkás épített meg 7 év alatt, megnyílik Anglia és Franciaország között. XVII. Téli olimpiai játékok Lillehammerben. Tragikus versenybalesetben meghal Ayrton Senna.
Parlamenti választások Magyarországon.
Megalakul a The Rasmus, finn együttes. Meghal Kurt Cobain, a Nirvana frontembere, ezzel feloszlik az együttes. Megalakul a Rammstein német együttes. Az Omega együttes 7 év szünet után ismét összeáll. Rapülők búcsúkoncert a BS-ben.
Filmek: Forrest Gump, Az oroszlánkirály, A maszk, Féktelenül, Dumb és Dumber, Négy esküvő és egy temetés, Interjú a vámpírral, Csoda New Yorkban, Csupasz pisztoly 33 1/3, Időzsaru, Maverick, A remény rabjai, Végveszélyben, Született gyilkosok, Télapu, Az ügyfél, Nem félünk a farkastól, Sátántangó.

Bryan Adams, Rod Stewart, Sting - All For Love


Aerosmith - Crazy


Madonna - Secret


Én: leküzdöm a második évet is a Közgáz marketingen. Itt is remekül szórakozunk Anival meg a fiúkkal. Diplomamunkát egyelőre nem írok, mert nem kell a papír semmire. Inkább elvégzek egy korrektortanfolyamot és egy kiadói szerkesztő OKJ-képzést, hiszen most meg ezek fontosak a vállalkozáshoz. Rita lemond, így én leszek az Új Diéta főszerkesztője (4 évig nyomom). Emellett a tördelést, nyomtatást, sőt, a hirdetésszervezést is intézem. Kiadom az első könyvet a lisztérzékenységről. Máté iskolába megy. Megveszem az első mobiltelefonomat iszonyat áron (Ericsson, azóta is márkahűség).

Demjén Ferenc - Legyen ünnep


Megjegyzések

Secima üzenete…
Hú, ez jó kis összefoglaló volt. Este lett, mire végeztem a zenékkel, de megérte végighallgatni őket. Köszi. :)