Elektromantik

Mivel nemzetközi szerelemhónap van, a romantikus bejegyzéseim sorát folytatom. Na jó, nem lesz annyira romantikus!:) Sőt, szomorú dolog, az inkább drága mint jó MALÉV elvesztése kapcsán (R.I.P., azaz Return If Possible) ráébredtem, hogy Presser Pici bácsit méltatlanul hanyagolom itt a blogon, pedig természetesen imádom. Hogy mi köze Presser Gábornak a Malévhez/hoz? Hát az imidzszene!



Volt egy nagyon érdekes korszaka a nyolcvanas években, amikor az elektronikus zene felé fordult. Electromantic című albumának dalai eredetileg a Próba című balett számára készültek, amelyet 1982-ben mutattak be. Még ez évben jelent meg bakeliten az album, asszem nincs meg, de a balettet tuti láttam, mert szerelmes voltam Keveházi Gáborba.



Egyedül a La Baletta No. 2. című darab vált ismertté a lemezről. Ez a zene egy időben az angol BBC televízió híradójának és a 90-es években a Magyar Televízió Budapesti Regionális Híradójának volt a főcímdala (szöveg a Wikipédiáról).

Itt az Electromance remek, nosztalgikus képsorokkal:


És egy nagyon "próbás" szépség, rémlik, hogy Katona Klárinak is volt egy ilyen (vagy hasonló) száma.


Még jövök ma. :)

Megjegyzések

Toni üzenete…
Megint sokat okultam! Kész, hogy mennyire tájékozott leszek! Igen jó nekem!
Margó üzenete…
Bár időileg azért képben kellene lennem és jó, rendben van Pici bácsi nálam is a helyén van, de sokszor érzem úgy, hogy sok tekintetben elmentem az élet mellett:-)) Hááát, most időm van pótolgatni!:-))) köszi, Ildi