Jól szórakozom

Hát, ha valami ugrás volt a sötétbe, akkor a mai este vitte a prímet: a frissen nyílt RaM (leánykori nevén: Radnóti Miklós) Colosseumban voltunk, ami egy köpésre nyílt tőlünk pár hete. Na, de hogy min: cirkuszon, kérném, amin kábé 20 éve utoljára, a gyerekek kedvéért, akik szintén nem élvezték, szóval nem kellett többször erőltetni hálisten. Cirque Mechanics - Birdhouse Factory volt a címe. Nem mondom, hogy feltétlen nézzétek meg, mert nem tudjátok, holnap megy utoljára és már nincs jegy. Kivétel Janka, aki még abszolválhatja május 24-27. között Helsinkiben!
Ez mekkora jó volt!!! Nagyon rövid (szünettel két óra), még egy félórát szívesen néztem volna tátott szájjal, nagyon tömény, nagyon vicces, nagyon átgondolt, nagyon akrobatikus, nagyon modern, kicsit Steampunk! A zenéje fenomenális! Végül is mindenféle klasszikus cirkuszi szám van benne (zsonglőr, légi akrobata, ugró akrobaták, guminő, karikák, egyensúlyozás, bohóc), de egy sztorira felfűzve, munkásruhában, iszonyú ötletes megoldásokkal egy kis színpadra, szinte eszköztelenül, múlt századi stílusban nagyon modernül. Feri is odavolt, pedig féltem, hogy mit fog szólni.

Nézzétek csak:


Abszolút nem utolsó sorban ma találkoztam Secimával, egy pillanat alatt négy órát beszélgettünk :), szóval remek egy nap volt!

Szintén zseniális volt két hete a Vígben látott Rómeó és Júlia. Mivel Eszenyi rendezte Kentaur díszletek közt, szinte biztos voltam benne, hogy nekem bejön, pedig többen óva intettek az előadástól. Mindhármunknak nagyon tetszett (és a rengeteg fiatalnak is, aki ott volt), szupermodern (az O sole miotól a Lasciatemi cantare/Haggyá énekelni-ig minden van benne, kard helyett kés, vagány ruhák, autó, motor), Varró Dani fordította újra, tiszta szóvicc az egész - és mégis drámai. Az erkélyjelenet: csúcs!



Imádom, ha valami úgy van aktualizálva, hogy nem szájbarágós, hanem tényleg olyan, mintha most írták volna, nekünk. Szerintem nézzétek meg, ez viszont tuti megy még sokáig, nemrég volt a bemutató.

Megjegyzések

CBH üzenete…
Thank you so much for this post. I want to let you know that I posted a link to your blog in CBH Digital Scrapbooking Freebies, under the Page 6 post on May. 05, 2011. Thanks again.
Toni üzenete…
Megint szétirigyeltelek Téged, Te pesti :)
Secima üzenete…
Klassz mindkét videó. A talit meg meg kell ismételni.