Más szemüveggel

Azt hiszem, nem vagyok egyedül a scrapbookosok között, akiket elvarázsol, lenyűgöz a steampunk szubkultúra. Oldalakat lehetne írni róla, inkább linkelek, mert nem is értek hozzá, csak tátom a szám. Rengeteg szemet gyönyörködtető külsőséggel jár ez a stílus, a legfontosabb kultikus tárgy a google, a spéci szemüveg. Meg persze az az eszement szerkezetek, óraművek, szárnyas ezmegazok.
Egy kezemen már nem tudom megszámolni, hány steampunk készletet vettem, és régi vágyam, hogy csináljak is ilyet, de csak gyűjtögettem hozzá az anyagot, meg a bátorságot. Mert hogy jövök én ehhez? Még a fantasy világában sem vagyok otthon, technikailag is embert próbáló, na és az agyam sem elborult ennyire. (Vagy mégis?) Erre nem megtaláltam a kapcsolódási pontot: a zene az! :D Na, meg persze az irodalom, a filmekről nem is beszélve. :) Verne ugyebár nagy szerelem gyerekkortól, zeneileg rátett több lapáttal Rick Wakemen, a szintetizátor első számú mágusa (naná, progrock!).

Rick Wakeman – Journey to the centre of the Earth


Valami adott egy kezdőrúgást a múlt héten (talán, hogy Rinának is kijött egy ilyen készlete), és elmerültem a témában. Nem akartam ugyanazokat az elemeket használni, mint mások (persze bizonyos kultikus motívumok elkerülhetetlenek), ezért kezdetben viszonylag lassan ment a dolog, aztán begyorsult. A barna-réz-fekete helyett jóval színesebb lett a steampunk világom, vidámabb is, talán nem is autentikus, de én szeretem. Ezzel a számmal lelkesítettem magam tervezés közben, de tényleg:

Abney Park - Airship Pirate


És akkor most jön az aktualitás (köszi, hogy ennyien headbangeltetek velem tegnap!): a legnehezebb a címadás volt, nem akartam steampunk akármit, így Uriah Heephez fordultam inspirációért:

Uriah Heep - Return to fantasy


Itt egy kis kukucs, és az oldalam, amit persze összekötöttem az AJC 17. heti kifejezésével, ami a CYRCLE. Szokás szerint nem találtam meg magyarul az élet körforgásáról szóló idézetet, de ez még talán jobb: “Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik.” (Marcus Aurelius)

Rucola Designs by me – Return to Fantasy (coming on 8th May)
Font: Parisian


A nagy sokk után levezetőnek egy örökzöld funky, EWF. Valaki esetleg OKC-re? :)

Earth, Wind & Fire - Fantasy

Megjegyzések

Florci üzenete…
ó és háá, és miket tudsz, és mi minden jön ki belőled, meg mennyire sokoldalú vagy, és úgy egyáltalán hol gyűjtöd a rengeteg előtted leemelt kalapot???
Toni üzenete…
Olyas itt nálad, mint egy örült izgis, színes virtuális művészeti kalauzban! (még komment írás közben is visszavágytam az oldaladhoz, fülesen meg hallgatom a "szelestüzest"!)
Florcié mellé csapom a kalapom! (fogadjunk, külön kecót bérelsz nekik)
Krisz üzenete…
Szuper, ötletetes, nagyon klassz. Na meg a sokszínűséged lenyűgöző. :)
kreatívhit üzenete…
Azt gondolom neked abszolút kézre állna a steampunk.Nagyon különleges és egyedi stílus.Úgyhogy csak bátran.
millu üzenete…
Jajaj,én nagyon szeretnék megpróbálkozni egy oldallal,ha lehetséges.Mindig csak ámulok az oldalaidon,de nem tudom elképzelni,hogy tudnék az én stílusomban alkotni a készleteiddel.Lehetne???
erzsocica üzenete…
Én is nagyon imádom a steampunk világát, bámulva szoktam nézni a szebbnél-szebb készleteket és a velük készült oldalakat. Sőt, volt szerencsém alkotni Marta (van Eck) fantasztikus steampunk készletével.
A tiéd is nagyon klassznak tűnik a kukucs és az oldalad alapján. Jobban mondva elaléltam az oldaltól, nagyon tetszik, IMÁDOM!!!!!
Én nagyon szeretnék vele OKC keretében oldalt készíteni. Légysziiiiiiiiiiii.....
treza üzenete…
Juj, de bejön nekem ez a képi világ...tegnap még gyáva voltam, de ma videószkreppeltem Margóval és mondta, szedjem össze magam :) Szóval szeretném én is ezt az OKC-t!
Janka üzenete…
Ildi, biztos fantasztikus lesz a készlet :) Már most is az! Én még mindig itt tartok: hogy jövök én ehhez? Kicsi vagyok meg minden. Remélem, egyszer megérik bennem, és majd merek ilyen oldalakat is készíteni, mert nagyon tetszenek.