Még egy tánc Zoránnal

Egyszerűen elképesztő, hogy Zorán 69 éves! Tökéletes koncertet adott tegnap, minden szempontból. A hangja, a zenészei, a látvány, a felépítés, a hangosítás: vérprofi, nem tudok mást mondani, imádtuk.
Pár éve elhatároztuk, hogy nem megyünk többet az Arénába: túl messze van a színpad, szinte sose teltházas, lelombozóak a letakart szektorok, "nem jön át", és még eszement drága is. Feri azt is megfogadta, hogy nem néz öreg rockert már sehol, inkább a "szépre emlékezik csak", a búcsúkoncerteket is rendre kihagyjuk. Zoránon utoljára 1997-ben voltunk a (később leégett) BS-ben. Akkor még inkább egy szál gitárral varázsolt el Sztevanovity. A mostani lemezbemutatóra eszünkben sem volt elmenni, nagy mázli, hogy Kati elhívott minket!
A teltházas Arénak valami speciális varázsa van, ez egy (Eraszt Petrovics Fandorin után szabadon.) Zoránt mindig is szerettük, ez kettő. Abszolút hiteles, önazonos ma is, ez három. Kiváló zenészekkel veszi körül magát, ez négy. Új dalai vannak, nem a múltból él, ez öt. Van több is, de mit magyarázgassam?
A új lemez, a Körtánc (Kóló) kellemes, érdekes is, hiszen Zorán eddig sosem nyúlt vissza szerb gyökereihez. A vendégek: teljes (40 éves!) LGT, Ruzsa Magdi, Jávori Fegya emelték az est fényét, bár Magdolna új arculata és stílusa annyira nekem nem jön be, és a Miénk itt a tér átdolgozása talán nem kellett volna, hiszen - maximális riszpekt mellett! - már nem az övék, és nem is a mi korosztályunké, hanem a gyerekeinké. Volt viszont popfesztivál, ami jólesett.

Zorán & Presser - Valaki mondja meg


Meg a régi számok is voltak (nem sok, de azért énekeltünk, na-nanana).

Zorán - A szerelemnek múlnia kell


Egy megható, amit nem ismertem.

Zorán - Üres bölcsőt ringat a Hold fénye


És az új lemezről.

Zorán - Kóló [2011]


Vette a kamera, biztos hamarosan leadja a TV. Klassz este volt, az év méltó zenei lezárása. Kicsit fura volt a körülöttünk ülő nyugdíjasklub (bocsesz!), de csak a hajóhoz képest. :)

Megjegyzések

Merika üzenete…
Ildi köszi a videókat.Annak idején középiskolás koromban nagy szerelmem volt! Volt egy autogramom Tőle, a története megér egy mesét! Jó élmény lehetett, és valóban hihetetlen hogy már 69 éves!
Rucola Designs üzenete…
Remélem, el is meséled, Merika! :) BÚÉK!
Secima üzenete…
Én se gondoltam volna, hogy ennyi idős. Tényleg nagy élmény lehetett a koncert, de azért továbbra sem vágyom ekkora térbe és tömegbe.