2010. június 20., vasárnap

Minden körülmények között

...az Operában voltunk! :D Kizárt, hogy van, aki nem tudja, mit jelent ez, de megnézni mindenképp érdemes:

Kabos Gyula filmjelenetei 3. - Hyppolit, a lakájSzóval a Don Giovanni ment most, nem a Tosca jött be.:) Egy hónapja (május 15-én) pedig a Sevillai borbélyt láttunk. Igen, bérletünk van. Igen, páholyba. És igen, drága nagyon. Azért meghosszabbítottam megint, pedig idén megint nem mentünk el minden előadásra (de legalább küldtünk valakit magunk helyett). A sevillaira nagyon fájt a fogam, még Bécsből is hazajöttem miatta egy nappal hamarabb, de nem volt megrázó. Az a gáz, hogy sokkal jobb előadókkal hallottam már, Gregor Józseffel, Polgár Lászlóval. Azóta se adták, vagy 25 éve. Békés András felújítását újították fel, érdekes volt a díszlet, sokat kellett rohangálniuk az énekeseknek, jól megoldották. Összességében nem volt rossz, de nem is kiemelkedő. A zenekar (vagy a karmester?) nagyon nem nyerte meg a tetszésem, hamis is volt meg lagymatag is, különösen a nyitánynál, aztán belejöttek. A Figarót éneklő Haja Zsolt viszont minden pénzt megért, gyönyörű hangja van, szuper színész és még jóképű is! :) Remélem, itthon marad egy darabig.
A Don Giovanni meg örök kedvenc, ahogy Mozarttól minden. A lányok most is erősebbek voltak, különösen a Donna Elvirát éneklő Bátori Éva. És a zenekar! Mintha nem is ugyanaz lett volna, mint a Figarónál! Klasszul játszottak végig, és a zseniális befejező részben, ahol felemelkedtek, és koncertté alakult az egész, egészen elképedtünk! Nem emléxem, hogy ebben a díszletben láttuk-e már, nagyon modern és ötletes, nekem tetszenek az ilyen stilizált megoldások. Az elejét kicsit untam, de a vége nagyon tetszett. Azért a nagy hangokra vágyom még, remélem lesz benne részem, a fiatalok ígéretesek.

Kedvenc film, kedvenc részlet. Salieri szerint Mozart az apját ábrázolta a holtából megelevenedő kőszoborban, akinek mindig meg akart felelni. Aki még nem látta filmen, színházban, pótolja, de a könyvet is érdemes elolvasni.

Amadeus (Movie): Don Giovanni - MozartAmadeus Trailer


2 megjegyzés:

Secima írta...

Én még sajnos soha nem voltam az Operában. Pedig legalább az épületet meg kellene egyszer belülről is néznem, ha már az operákért nem is vagyok annyira oda. Pedig a Mozart filmet láttam és rendkívül tetszett. Kössz, hogy megint felelevenítetted.

Tinci írta...

Ifjonc koromban jártam utoljára az Operában, jó volt most olvasni róla. Minden körüölmények között élveztem a Hyppolitos videót is!Köszi!

Related Posts with Thumbnails