Fel, vörösök!

Nem kevés zene lesz ebben a posztban, és az érzékenyebb lelkűektől már most elnézést kérek. Főleg azoktól, akiknek az oroszokról nem az jut eszükbe, hogy "már a spájzban vannak". :) Ki tudja, ki nem tudja, nézze meg, mi az a nix kompot! Egyik kedvenc filmem amúgy, parádés szereposztással.

A tizedes meg a többiek


De nem ezért jöttünk, hanem a beszámoló a tegnap estéről szól, a fordított R-ről, mert hogy Russkaja koncert volt ám az A38 hajón! Előzenekarként a 8 szombathelyi latino, az Ocho Macho keltette a hangulatot, nem kis sikerrel. Bár Ferivel mindig azon röhögünk, hogy úgy nézünk ki, mint a dobos szülei (mert korban lehetnénk is, ugye), azért ez nem szokott minket zavarni a szórakozásban. Egyébként idősb fiúnk és barátnője is megtiszteltek jelenlétükkel. :) Bírjuk a hajót, mert azért kulturáltan lehet szórakozni kortól függetlenül. A latin zenében, különösen a reggae-ben meg azt imádom, hogy arról szól, hogy süt a nap és érezzünk jól magunkat, a világ csodálatos!

Ocho Macho - Viva Cuba


Teccettek a fiúk, mert én is nagy latinfan vagyok, és volt itt minden: latin, kubai, reggae és némi ska. Amúgy meg az énekes Manu Chao magyar hangja :), az alábbi számot is játszották a sajátok mellett, de ezt inkább eredetiben.

Manu Chao - Mr. Bobby


Állati, hogy manapság milyen pillanatok alatt lecuccol és elpakol egy zenekar, erre a régi szép Ifiparkos időkben órákat kellett várni. A dobszerkót gyakorlatilag két kalapdobozban viszik ki. :) Szóval jó gyorsan nyílt a spájzajtó, és jöttek az oroszok, akik állampolgárságra már osztrákok, és a dobos Titusz meg magyar ember, naná. Elképesztő hangulatkeltés pillanatok alatt, E-ej uhnyem (Zúg a Volga), Kalinka, vörös zászló lengetése a színpadon - ha valaki pár éve azt mondja, hogy ilyenre ugrálok lelkesen, biztos megmosolygom.

Fotó by LaceE, aki szerdán ropta a SZOTÉ-n ugyanerre Arival!

Russkaja - Kasatchock Superstar


Russkaja - Dobrij Abend


Russkaja - Donauinselfest 2007


A fenti koncerfelvétel már nem autentikus, mert a frontember Georgijon van legalább 10 plusz kiló, és a hegedűs most egy kislány, talán a szaxofonos is más már. Viszont a repertoár olyan nagyon nem változott, tavaly ilyenkorhoz képest ugyanazt a műsort nyomták. Bár a Pszichotraktor talán új volt, nem emléxem, hogy ekkora taposódás és körbenforgás lett volna tavaly. Ránk is szólt egy kislány, hogy talán ha felemelnénk a kezünket, jobban éreznénk magunkat. :) De jól éreztük anélkül is. :)
Azért halkan megjegyzem, hogy ennek csak 50%-a zene, a többi marketing, de ez így is kell, hogy legyen. A Kultur Shock azért nagyságrendekkel jobb zenét játszik. Viszont engem mindig le lehet venni a lábamról olyan számokkal, amiben a Daddy cool keveredik a Kalinkával, a Wall-lal, és Travoltát lehet közben táncolni (na, jó, csak a kézmozgást). Éljenek a nemnormálisak! :)

Megjegyzések

LaceE üzenete…
Ocho Macho-k Szegeden nem voltak, de a Russkaja itt is hatalmas bulit nyomott. A Psychotraktorra nálunk is megőrült a közönség, de szinte ugyanez volt jellemző az egész koncertre :D
Secima üzenete…
Én ugyan koncertre nem vágyom, de azért itt hősiesen végignéztem, hallgattam mindent és még élveztem is. Köszi. :))))