Klasszikus hétvége

A múlt héten elég keményen belehúztunk, a két színházi este mellett szombaton (minden körülmények között) az Operában, vasárnap a MÜPÁ-ban voltunk. 15-én Ferinél kicsit rezgett a léc, amikor kiderült, hogy a Strauss darab azért kezdődik hatkor, mert három hosszú felvonása van. :) Azért csak elmentünk, és milyen jól tettük!
Az árnyék nélküli asszony nagyon érdekes és van mondanivalója. Szikora Jánossal sok bajom volt már korábban, de most jóvátette a javát. Abszolút nem szájbarágós vetítése, színpadi ötletei fogyaszthatóbbá tették a művet. Zoób Kati jelmezei (bár kissé előnytelenek) királyságosak, a tér és a kamerázás is ötletes. Az énekesnők (Sümegi Eszter, Rálik Szilvia) fantasztikusak voltak, és Barak szerepében is nagyot énekelt Heiko Trinsinger.
"Szörnyű szerző Richard Strauss, de megtanuljuk szeretni." - mondja Fáy Miklós, és milyen igaza van! :) A Strauss év miatt már lassan mi is szakértőnek számítunk Ferivel.


A MÜPÁ-ba kifejezetten Gyöngyösi Ivett kedvéért mentünk, aki a Virtuózok műsorban kápráztatott el. De itt is. Elképesztően játszik a kislány és még gyönyörű is.



A program is jó volt, és a Budafoki Dohnányi Zenekar is nagyon kellemes meglepetésnek bizonyult. A budafoki kisfilm és a polgármester annyira nem hiányzott, de egye fene, hiszen szponzorálnak.
Ez nem a zongoradarab, viszont remek.


 

Megjegyzések