Megtört a jég!

Egész hétvégén kreatív voltám, de nem ám otthon, a gép mellett! Hanem Tina tanfolyamain, festékkel-filctollal-ollóval-ragasztóval!!! Szombat délelőtt az akvarellfestés alapjait sajátítottam el. Legalábbis próbáltam. Hát, nem valami könnyű! Szépen szívja a festéket a papír, de az ecsetkezelést nemigen sikerült elsajátítanom, és túl sok festéket is használtam. A pipacsok egész jók lettek, és az utolsó tájképszerűségnél már sikerült valami pasztellebb dolgot létrehoznom, mire rájöttem, hogy nem vizes festékkel, hanem festékes vízzel megy jobban a munka. Azér a tigrisek nem ezt tudják a legjobban. :)
Kedvemet nem vesztve álltam neki a délutáni sketchbook workshopnak. És igen! Végre belerondítottam egy füzetbe egyenest filctollal! Ebből már mutatok valamit, nem egy Picasso, de nem gond.


Délután ötre már iszonyatosan elfáradtam, a szemem is káprázott, de Tina még néhány bájos madárkával ottmarasztalt.

Azt hiszem, mindent elmond, hogy este 11-kor már húztam a lóbőrt. :) Vasárnap reggel azonban újult erővel vetettem bele magam és füzetem az art journaling világába. Először öt perc alatt kellett kiválogatnunk-vágnunk az ottlévő újságokból egy oldalnyi kollázsra való anyagot, ami a füzetünk első oldala lett.
Délelőtt a Zentangle alapmintáit mutatta meg Tina, de ezekkel már nem maradt idő alkotni. Inkább art journal oldalt készítettem a maradék időben. Tadamm!!! Itt az életem első zsurnálja!

Crowabout Studio-B - Woot, Love The World, Flying Lessons
Sissy Sparrows Designs - Burnt Thistles Mini
Megsegítettem magam néhány előre kiprintelt cukisággal Nancytől, és elfelejtettem írni rá, eccerű is, de azért nekem tetszik! :) Mingyár csináltam egy másikat is a karácsonyra való tekintettel, a gyűrt selyempapír technika megismerésére. Ezen már van egy kis irkafirka, kicsit összekapkodva, mert véget ért a tanfi.

scrapbook papír, selyempapír, szalvéta, sticker, washi tape, gesso
Összességében rendkívüli módon tetszett, és nagyon haladós is volt, teljesen fel vagyok lelkesülve. Még veszek dekupázsragasztót meg alapszíneket akrilfestékből, de azon kívül már mindenem van hozzá otthon, még talán helyem is, mert nem kell sok. Szuper módon Secimával és Beszterivel is együtt tanfolyamoztunk, és elképesztő dolgokat alkottak, majd meglátjátok!

Megjegyzések

Unknown üzenete…
De jó látni, hogy alkottál Ildi!!! Csak így tovább!! Nekem minden oldalad nagyon tetszik :)
Margó üzenete…
tegnap is jártam itt, és írtam is és hol van:-((
De a lényeg az, hogy nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hétvégéd volt Ildi!!!!!
Inni fogom a szavaidat, és gyönyörködöm az alkotásaidban!!!
Nekem is minden oldalad tetszik! :-)
Budaházi Brigitta üzenete…
Nagyon tetszenek, Ildi!!! De jó, de jó! Az elsőn a színek és a digiben megszokott pakolásod tetszik (ebben is felismerhető ám!) A másodikon pedig, a kis baglyodért odáig vagyok!
Secima üzenete…
Jó volt együtt alkotni. Sok szép dolog került ki a kezeink alól. Neked most is sikerült olyan kovaxkásat készítened. És ugye lesz folytatás?
kreatívhit üzenete…
Gratula a zsurnálodhoz itt is like. Igazán bohókásak lettek. :)