Híres egyfejű

A holdújévvel együtt elérkezett blogom 3. szülinapja, mehetünk oviba lassan! Január 23-án éjfélkor (magyar idő szerint vasárnap délután öt órakor) elkezdődött a kínai új év, a sárkány éve. A kínai sárkányok a jó szerencse, a bölcsesség, az életerő megtestesítői, az embereket segítő isteni lények. A keleti égtáj, az időjárás és az esők, a szelek, a vizek, árvizek irányítója, a nemzőerővel, termékenységgel azonosított szimbólum. Ezek az isteni jellegű lények csak akkor fordulnak az ember ellen, ha súlyosan vétett ellenük: földrengés, árvíz, pusztító viharok kísérik a sárkány(ok) haragját.
Az előrejelzések szerint boldogság, gazdagság elé nézünk, valamint nagy változások várnak ránk. (...hm...) Ebben a holdévben magunkból is ki tudjuk hozni a legjobbat, és megalapozhatjuk anyagi jószerencsénket is - több helyütt is leírták ezoterikus szakértők, hogy minél nagyobbat vállalunk, annál több esély van a sikerre. Ugyanakkor ne feledjük, a változásnak negatív előjele is lehet! (Hogy feledhetnénk?) Akik a sárkány évében születnek, a legerősebbek, a legokosabbak és a legszerencsésebbek - vélekednek a kínai kultúrában. Ott amúgy nagy buli volt. :)
A sárkány éve 2013. február 9-én fog véget érni, a legszerencsésebb, energiával legjobban telítődött időszak május 20. és június 18. között lesz: az újhold május 20-ra esik, a telihold június 4-re, és a sárkány hold június 18-val véget ér.

A képek a DeviantArtról, a zene: Requiem egy álomért.


Azért a mi igazi szerelmünk ő :)

Megjegyzések

Pertine üzenete…
:) A sok sárkány nem ihletett meg egy készlet készítésére? Jó ez a zene is (persze Süsü is), Te raktad össze a klippet? Kircsi lenne egy sárkányos OKC-kit! ;)
Pertine üzenete…
Közben végigért a klipp és látom a választ :D
Eszter(beszteri) üzenete…
Nagyon boldog 3. szülinapot a blogodnak, jó, hogy él és virul, szeretek idejárni! (Még akkor is, ha nem mindig sikerül nyomot hagynom magam után.) Puszillak!
Secima üzenete…
Gratulálok a szülinaphoz! Még sok-sok termékeny évet kívánok!
Süsü tényleg nagy kedvenc. Imádom!
Janka üzenete…
Boldog szülinapot!
Köszi az infókat! Szóval ez egy jó év lesz? Nagyon remélem :P Rám férne!
kreatívhit üzenete…
Számomra is kellemes időtöltés a blogodat látogatni.Hogy is volt a süsüben: "sárkány ellen sárkány fű"..
:)
Toni üzenete…
Neoton Évát elfelejtetted népszerűsíteni - mondd, hogy nem fér rá :) - ő is hülyéskedett éneklés címszóval, hogy "ez a sárkány éve...." :) Különben én is a Sárkány évének szülöttje vagyok és most ezt így olvasva elszaladok bázisugrani, meg lottózni... :) Úgyis tudod: imádlak téged, meg a blogodat! Boldog szülinapot neki, gyönyörűűűű gyerek, tiszta anyja!!! :)
Rucola Designs üzenete…
Elfelejtettem volna? :D Mingyár gondoltam, Sárkánykám, mondta a Patkány.
Köszi mindenkinek a gratulákat, cukik vagytok! Pertine, nem fogsz csalódni bennem! :)