Assemblage avagy plim-plim

Na, nehogy azt higgyétek, hogy tudtam, mi ez, míg nem néztem utána! De a Scrapbookgraphics - ezúttal kéthetes - kihívásán ilyet kellett csinálni, úgyhogy kénytelen voltam.
Az assemblage vagy új-realizmus a 20. századi művészeti irányzatok, mint például a pop-art vagy a dadaizmus jellegzetes műfaja, különféle tárgyak egymáshoz illesztéséből, összerakásából, halmozásából létrehozott műalkotás, térbeli kompozíció. A kollázs ötletét használja fel, amikor szokatalan, váratlan jelentésű tárgyakat hoz létre. Az assemblage-okat többek között Picasso, Boccioni és Archipenko különféle anyagokból létrehozott munkái ihlették; a kubista kollázsoktól és a dadaista ready-made alkotásokán át végigkövethető a 60-as évekig.
Szóval valami régi tárgyakból egész mást kellett alkotni, ha jól vettem le. Magáról az assemblage-ról pedig egy külön ATC (artist trading card) is kellett, hogy készüljön. Belőlem ez jött ki:

Papers: Fidlette - Viva Frida
Victorian Thrift Shoppe – Elements

Beth Rimmer – Good News

Rina Kroes – Boyhood Tales

Julie Mead Dasigns – Pretty Altered Paper Dresses

Shabby Pickle – MusiColors collab

Holliewood Studio – Scarlet Letter


Persze eszembe jutott róla a Picasso kalandjai című örökbecsű, megint. :D

Picasso & Ingrid Svensson-Guggenheim

Megjegyzések

szrjudit üzenete…
Woooooooooow Ildi, ez megint olyan lett, amiől állam a padlón!!! Fantasztikusan hozod ezeket az alternatív oldalakat!!! Ez s csúcs! :D
Eszter(beszteri) üzenete…
Ez de jó lett már megint! :) Imádom az alteros oldalaidat (is, a minimáljaiddal egyetemben...)!!!!!! NA, most megint leesett az állam! :)
Tinci üzenete…
Hűha, nagyon megy neked ez a stílus! Le a kalappal!
Secima üzenete…
Ez nem semmi!!!! Valami szenzációs, amiket kitalász és megvalósítasz. :)
Kata üzenete…
Hát ez csúcs! Nagyon érdekes!