2010. január 22., péntek

Kultúra, csönd, színház

Január 22-én a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük. Ma lenne 67 éves Cseh Tamás. Országszerte megemlékezéseket, koncerteket tartanak az emlékére. Egy kis csöndet hoztam tőle:

Cseh Tamás - Csönded vagyokTegnap színházban voltunk a lányokkal. A Vígben láttuk a Játék a kastélyban című Molnár Ferenc darabot, Marton László rendezésében. Molnár Ferenc kedvenc háziszerzőm, olvastam is a legtöbb darabját, ez most látom negyedszer (15 éven belül, különböző szereposztásban), és megint nem okozott csalódást. Pedig a poénokat már ismerem.

Részletes kritika itt, minden szavával egyetértek. Kicsit aggódtam, hogy milyen lesz megint új felfogásban és színészekkel látni, de nem okozott csalódást sem Benedek Miklós, sem a többi művész. Lukács Sándortól meg egyenesen el voltam ájulva, ahogy ismét és zseniálisan alakítja önmaga karikatúráját. Tuti darab, tuti előadás remek díszletekkel, nézzétek meg.

3 megjegyzés:

Secima írta...

Nagyon szép és idevágó Cseh Tamást választottál.
A Játék a kastélybant még nem láttam, de mindenképpen pótolni fogom. :)

Tinci írta...

Köszi az élményt!

LaceE írta...

Erre mondják, hogy nincsenek véletlenek: nem fogod kitalálni: ma éppen Cseh Tamás CD-jét hallgattam. :)Számomra új volt az élmény, de tényleg élmény volt. Az egyik legjobb barátomtól kaptam ajándékba, hogy megismerjem, hogy Ő milyen zenén nőtt fel.

Related Posts with Thumbnails