Csipet Szicsília

Hajón voltunk pénteken megenn, ilyenkor nyáron elég szottyadt már a műsor, mert mindenki fesztiválozik. Szerencsére még ketyeg az EUs program, amelynek keretében izgi együtteseket hívnak meg. Nekem mindenképp izgi, mert egy pársoros leírás és MySpace belehallgatás alapján próbálom eldönteni, hogy kell-e. Roy Paci & Aretuska - hát, ez elég egzotikusan hangzik, de azt írták, hogy Manu Chaoval meg Gogol Bordelloval is játszott az ember, hát nosza!
Ilyen se volt még: nemhogy az előzenekart, de majdnem a főműsort is sikerült lekésnünk, pedig negyed kilenckor már ott voltunk! Mivel tényleg mindenki fesztiválozik (vagy éppen a ZP-ben volt egy sarokkal odébb, vagy lemaradt), a maroknyi, de lelkes szurkolói csapat már mozgásba hozta a hajót.
Manu Chaos számokat nem játszottak (pedig van nekik, tényleg), inkább hiphop-rap-reggae keveréket, de a rengeteg fúvóssal jazz improvizációkba is belementek, élveztük. A frontember Paci (Pácsi) Galambos (Lakodalom) Lajos magyar inkarnációja, azzal a különbséggel, hogy a hakni fogalmát - szemmel láthatóan - nem is ismeri. Trombitál, énekel, szakad róla a víz - ilyen lelkes interpretációt már rég láttam itt, ez az együttes többi tagjára is áll. Kár, hogy rövid volt!
Kaptok hármat, az első bizonyíték a Manu Chao fjúzsönre, a második szerintem ismert, a harmadikban a jazzes oldalukat is megcsillantják.

Roy Paci & Aretuska - Toda joia toda beleza


Roy Paci & Aretuska - Viva la vida


Roy Paci - Mezzo giorno di fuoco

Megjegyzések