Kultur Shock

Ma (tegnap) sor került az egyik "ugrás a sötétbe" koncertünkre az A38 hajón. Ilyenkor fogalmam sincs, mire veszek jegyet. Igaz, próbálok belehallgatni a myspace-en vagy a tecsőn, de futottam már így rá "egyszámos" zenekarra is. Azért általában jó helyre nyúlok, csak addig kicsit izgi. Az előzenekar a Vodku volt, akik klezmeresek és szeretjük őket.
A Kultur Shock pedig: egy kivételével csupa bevándorlóból álló seattle-i zenekar, amely eszeveszett balkáni punkot játszik, de ez még nem lenne különös, mások is csinálják. Viszont semelyik más, hasonló banda nem ilyen kíméletlenül (ön)ironikus - írja az Origo. Hosszabb cikk a Zene.hu-n.
Ismertetés tőlem: az első pillanattól lenyűgöztek, annyira zseniálisnemnormálisnak néztek ki és hallatszottak. Remek volt! Jelenleg nem hallok túl jól, de nem bánom! Szerintem Gogol Bordellóhoz nem sok közük van - ő egyértelműen gipsypunk -, ez a stílus teljességgel meghatározhatatlan. Van benne kőkemény metál (nem kevés!), cigányzene, klezmer, orosz, szerb, balkáni népzene, punk, de még country is - mindezt átélve és kigúnyolva egyben. És ezer százalékkal pörögnek és meghalnak a színpadon. Nekem ez elég! Bátrabbak hallgassanak bele! :)



Kultur Shock - Zumbul

Megjegyzések

Secima üzenete…
Az elsőt végig tudtam hallgatni, a másodikat csak a feléig.
LaceE üzenete…
Összeszedtem magam és elkezdtem olvasgatni és zenét hallgatni. Szerintem tök jó a zene. 3x is meghallgattam őket :) Tuti jó buli volt :)