Kiállítások képei

Februárban több kiállítást is megnéztem. Ritussal kezdtük negyedikén a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, Óbudán. A Képes magyar jazztörténeten szépen elnosztalgiáztunk, aztán megnéztük a Dr. Oetker történetét, és végül a Szerzetesek asztalánál kiállítást. Igazából ezért jöttünk, de megpróbáltuk kivárni, míg végez a csoport a teremben. Nem sikerült egy óra alatt, így a végén még jól fel is bosszantottuk egymást a csoporttal és a muzeológus vezetővel. Persze nekünk volt igazunk. :) Aztán jól megebédeltünk a Kéhliben.



Február 7-én gyorsan megnéztük az El Kazovszkij életmű-kiállítást a Galériában Mátéval és Ferivel, még egy héttel zárás előtt. Korán mentünk, így nem voltak sokan. Lenyűgözően gazdag volt anyag, órákig bámészkodtunk. A hetvenes években több kiállítását is láttuk, így nem volt ismeretlen a szimbolika. Engem legjobban a Vajda-lapok képregényszerű kollázsai fogtak meg és az installációk, meg a Király Tamás-terem.




Megtekintettük a frissen nyitott Orosz avantgárd tárlatot is, ami szintén remek. A Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum gyűjteményében az orosz avantgárd csaknem valamennyi irányzata -kubizmus, kubo-futurizmus, neoprimitivizmus, szuprematizmus, konstruktivizmus - jelen van kiemelkedő fő művekkel. Amúgy is bírom ezt a korszakot. :) A Művészet forradalma tárlatra itt lehet jegyet venni. Ne hagyjátok ki! Az ebéd is nagyon finom volt a Pest-Budában. :)

Kazimir Malevics: Szuprematizmus, 1915

Nagyezsda Udalcova: Konyha, 1915

Megjegyzések