Vonzások és választások

Friss élmény, amit legjobb azonnal megírni. Elhatároztuk a csajokkal, hogy idén megint fogunk moziba járni. Többrendbeli ajánlásra ma a Büszkeség és bányászélet felé vitt az utunk, a Művészbe.


Örült a szívem, mert tele volt a Huszárik terem. Az embereknek igenis szükségük van JÓ történetekre, pláne, ha még igazak is. Hogy mi közünk van a melegekhez meg a bányászokhoz? Nagyon is sok.


"A helyszín Anglia, 1984. Egy meleg közösség egyik vezéregyénisége, Mark Ashton egyik reggel a tévében nézi a híreket, és ... beugrik neki valami, de nagyon. Azon nyomban nekiindul, bemegy a csoport központjába, hogy előadja a többieknek. Az ötlet így hangzik: ne maguknak gyűjtsenek pénzt! Gyűjtsenek pénzt a sztrájkoló bányászok számára! Vállaljanak szolidaritást a sztrájkoló bányászokkal!" szöveg és kritika innen. De még jobb összefoglalót olvastam itt.

Tényleg a giccs határán ingadozott, de az nekem mindig bejön. :) A sztori adott volt, a remek színészek és rendezés a legjobbat hozta ki belőle. Vicces, de drámai, emberi. Muszáj megnéznetek!!!

A filmzene szintén telitalálatos. Ámbár kiver a víz a nyolcvanas évek - főként szintipop - zenéitől, azért volt itt néhány örökbecsű. Eleve Pete Seegerrel indult.







 
Erre még én is táncoltam discoban. :)

Megjegyzések

Secima üzenete…
Köszi az ajánlót! Ezt a filmet nekem is meg kell néznem. Ja, és a zenékért is köszi. :)