Filmek és darabok

Múlt héten kétszer voltam színházban a barátnőimmel, és mindkét darabot csak ajánlani tudom. Kis elfogultság is van, mert Ildi barátnőm mindössze 22 éves, dramaturg szakos fia, Ivanyos Ambrus volt az egyik fordítója a Danton halálának, és a Droszt című előadás dramaturgja és részben szerzője is. Szóval jegyezzétek meg ezt a nevet. :)
24-én vígbérletünk keretében láttuk a Danton halála 2. előadását (az 1. sajtóbemutató volt). Nagyon vártuk és abszolút megérte. Nem könnyű a darab, se a rendezés, másfél órás az első felvonás, a második is egy, és minden szóra oda kell figyelni. Bravúros alakítások (a nők kevésbé tetszettek, de László Zsolt, Stohl és a fiatalok is kiválóak), klassz, funkcionalista díszletek és remek rendezés (Alföldi). Kritika itt.



A Droszt talán a filmhez közelebb is áll, mint a színdarabhoz, gyakorlatilag a vetítővásznon követjük a taxikban zajló eseményeket. Nagyon illet az Átrium moziba. Vicces, de tartalmas is. Nem tökéletes, de nagyon szerettük a 011 csoport új darabját.


A vadászat nem új film, már régóta meg akartam nézni. Most Lelóval sikerült, Kaposváron. :) Isteni idő is volt!!! Huhh, nagyszerű, letaglózó film, elgondolkodtató. Mads Mikkelsen for president természetesen.

 

Ja, és még láttunk két hete - lányos nap keretében - egy másik dán filmet, a Majdnem tökéletes szerelem eccerű romkom, de aranyos.

Megjegyzések