Én és a fotókönyv

Sokáig ellenálltam, nagyon sokáig. Egy témáról minimum 26 oldal? Dupla oldalak? Egységes stílus? Ez minden, csak nem én vagyok. Aztán jött tavaly év végén egy kihagyhatatlan akció, gondoltam, egy életem, egy halálom. Hátha örül neki valaki ajándékba.
Naná, hogy a Cewe fotókönyvekről van szó! Két fotópapiros fotókönyvet csináltam először a Cewe szoftverrel, korábban készült scrapbook-oldalakból állítottam össze ezeket. Mindkettő személyes, az egyik a Geist családról, a másik az utazásainkról szól. Ezeket most mutatom először, találkozókra sem szoktam vinni őket. Feri, anyukája és húga is kapott karácsonyra, nagyon boldogok voltak vele. :)


A fotópapíros könyv nagyon szép a vastag, merev, fényes oldalaival, de ritkán akciós. Így a következő könyveim már "normál" változatban készültek. A négyzet alakú, 21x21-es méretű, keményborítós változat jött be nekem a legjobban. Ezekhez hamarabb is hozzájut az ember, hiszen hazai gyártásúak. Rájöttem, hogy nagyon szeretem ebben a formában is nézegetni az oldalaimat, így csak magamnak is csináltam tematikus gyűjteményeket altered és vintage oldalaimból. Ezekből is történt számos utánrendelés, hogy ajándékba is adhassam őket.
Kész oldalakat albumba rendezni könnyű is, meg nehéz is. Nem könnyű teljesen különböző alkotásokat oldalpárokba rendezni, hogy színben és dizájnban ne csapják agyon egymást. Nem is mindig sikerül tökéletesen. Kettőt végiglapozhattok:

Open publication - Free publishing - More altered

Legnehezebb volt egy A/4 méretű füzetet készíteni az ATC kártyáimból, mivel ezek méretben is eltérnek kissé egymástól.
Mostanra természetessé vált, hogy időről időre fotókönyvbe gyűjtöm az alkotásaimat, talán arra is megérett a helyzet, hogy egy igazi, dupla oldalas, tematikus, utazós mű is készüljön. :)



Ugye, milyen jól néznek ki együtt?

Megjegyzések

Secima üzenete…
Tényleg nagyon jól néznek ki! Jó, hogy rákaptál a fotókönyvre is. Ügyes vagy!
ziti üzenete…
valóban szuperül néz ki egymáson ez a sok könyv. :) talán egyszer én is összakapom magam és nem csak a digitális világban léteznek majd az alkotásaim ;)
Kata üzenete…
Milyen jól néznek ki! Az én könyveim (saját célokra) is abszolút „eklektikus” stílusban készülnek, úgyhogy értem és ismerem az oldalak berendezésének gondjait, amiről írtál de így is jó érzés őket lapozgatni. :)
kreatívhit üzenete…
Most mit is írjak.Kellően inspiráltál.:)
Unknown üzenete…
Bámulatosak az oldalaid Ildi, és így fotókönyv formában.... Le a kalappal előtted!! A fotó is szuper a sok sok könyvről! Eszembe jutattad, hogy nekem is lenne mit megrendelni könyvként... :)
Gólya üzenete…
Szuperjól mutatnak!
Kisnyul / Andi üzenete…
Szuper így együtt a csapat és szuper volt végiglapozgatni őket!
Margó üzenete…
IGEEEEEEEEN, nagyon jól néznek ki így együtt!!! Külön is szerettem, de élmény így nézegetni!!! Köszönöm:-)
Kireva üzenete…
Nagyon tetszik.Amikor az aktuális oldaladat nézem, mindig felteszem a kérdést, hogy vajon ezek az ötletek, hogy pattannak ki a fejedből. Így összerakva látni, még inkább csak ámulok, hogy mennyi ötlet, fantázia szorult beléd.