Mindenféle maszatolás

Mixed mediában nem sokat virítottam mostanában. Épp ideje volt napközibe menni Gigihez, június 27-én. Alkesztintákat próbáltunk ki csomagcímkéken/tageken. Hát, van még hová fejlődni, de tetszett nagyon. És még Secimával is találkoztam! :) Az alsó, viaszpasztás még nincs kész azóta se, mivel kifogytam az ihletből meg az időből. Azért mutatom, a fotó nem az igazi. Meglepő módon arany-és ezüstszínben csillognak.


A füzetem valahogy szintén nem telik idén, nyitottam is egy újat: leárazott nagyalakú Moleskine naptárt fogtam be kísérleti jelleggel. Június 30-án Bee-nél jártam Kecskeméten, ott meg is szentségtelenítettem. Nem volt sok időnk alkotni, de kipróbáltam pár dolgot. Kicsit sötét lett, de az enyém. :) Remélem, Bee is megmutatja, mit alkotott, mert az gyönyörű!



Most vasárnap, július 6-án pedig Tinánál art journáloztam ismét, a szokásos, inspiráló légkörben. Először véletlenszerű témára (nekem: banán) kollázsoltunk gyorsan, festett háttérre. Nem szeretem a banánt, ez jól látszik! :D Azért itthon még kupáltam rajta egy kicsit.


Aztán új technikát próbáltunk ki, a kapcsos kollázst. Nagyon jópofa, egész más kompozíciós technikát kíván. Nem egy réteg elkészülése után követi az újabb, hanem egy kézben kell kialakítani az egész kompozíciót, és lehetőleg egy (vagy max. két) kapoccsal összetűzni. Az erőforrások is elég korlátozottak voltak, gyors döntést és megvalósítást igényelt. Két vintage (középső oldalpár) és egy nőcis kollázst készítettem (alsó bal oldala). Jó móka volt! :) Ez a fajta kollázs tökéletes a SmashBookba! Így már van ott 3 oldalam az első oldalpár mellé, amit még januárban csináltam (legfelső). A kapcsos kollázs előnye, hogy rejtett kommentárokat lehet még írni utólag is, és tovább díszíthetők.




Megjegyzések

Secima üzenete…
De jókat tanultál és készítettél! Szuper lett minden!