Gorkijosok voltunk

Negyven éve ballagtunk el a Gorkijból, az akkor még Gorkij fasori Egésznapos Általános Iskolából, amelyet 76 óta Derkovits Gyulának hívnak, és a 90-es évek óta a Városligeti fasorban van. :) Híres iskola volt a Gorkij, itt vezették be kísérleti jelleggel a későbbi iskolaotthonos rendszert és az angol oktatásában is élen járt. A századfordulós villaépület erősen lepukkant volt akkor, olajos padló, cserépkályha, kevés osztályterem. Én csak felsőbe jártam oda, a két párhuzamos osztályt hetedikben összevonták, így lettünk 34-en. Hamar összerázódtunk és eszement jó közösséggé kovácsolódtunk (5492. sz. Kupper Béla úttörőcsapat). Ahogy Stuber Andrea írja: a becenevek kiválasztásában nem voltunk túl kíméletesek, de szerettük egymást és az iskolát is.
Így aztán közel harminc embert sikerült elérnünk, és 21-en el is jöttünk a nagy találkozóra július 4-én, ami ennyi év után elképesztő eredmény. Kábé 10 éve néhányan összefutottunk a suli 40. jubileumán, de az se mostanában történt. Öttől tizenegyig hallgattuk egymást, tényleg szívmelengető este volt. Remélem, a folytatást is komolyan gondoltuk.
Nem tudom, kinek a zseniális ötlete volt, hogy a korábbi osztályfotó szerint rendezzük be a csoportképet, de csókoltatom! :)


Anna Aspnes - APP Family, APP Snapshot
Font: stamPete, My Own Topher
 

Megjegyzések

Gólya üzenete…
Tisztára scrapper szemléletű volt az illető! :) Jó élmény lehetett! Nekem most 26 éve viszontnemlátás után hasonló élményeim voltak...jók ezek nagyon! A képed meg géniuszos!