Pillangókisasszony

Igazából nem vagyok akkora operarajongó, de mióta az eszemet tudom, van bérletünk (páholy!), és többé-kevésbé el is látogatunk e szép intézménybe. Vannak persze kedvenc zeneszerzőim: Mozart, Rossini, Verdi, Csajkovszkij, Wagner és, persze, Puccini. Utóbbiról ugyan drága, szép emlékű Abody Béla bácsi azt mondta, hogy "jó NB-2-es", de azért írt nagyon szép dolgokat.

Szombat este tehát "minden körülmények között" az Operában voltunk, de nem a Tosca jött be, hanem szegény kis Cso-Cso szan. Az első felvonásban még boldog volt és nagyon elfogódott (Bazsinka Zsuzsanna ugrott be a szerepbe), de aztán nagyon belejött! Fekete Attila Pinkertonjába beleszeretni nem volt nehéz, szerintem a legjobb tenor mostanában, és még pocakot sem eresztett. Nekem tetszett az egyszerű díszlet, jók a modern, jelzésértékű jelmezek, az arcfestés. Összességében remek volt az előadás.

A történet nagyon szomorú, de nagyon emberi. Szégyen ide vagy oda, a végén annyira meghatódtam (a férjem szerint öregszem), pedig az operánál kevés színpadiasabb műfaj van. Hiába, ha valakitől a gyerekét veszik el, azt nem bírom.
Egy kis ízelítő:


Még ma is a hatása alatt voltam, összevissza keresgéltem mindenféle készleteket, hogy tudjak valamit alkotni. Az eredménnyel nem vagyok maradéktalanul elégedett (a japán művészet önmagában olyan tökéletes, hogy vétek imitálni!), de a hangulatomat, érzéseimet jól kifejezi.

Kép: P!gGi's photostream
Papírok, virág, legyező: Beautiful Japan - DreamerPaula Designs (Paula Yagisawa)
Wordart: „Yubi” Graceful Beauty - DreamerPaula Designs (Paula Yagisawa)
Szalag: Fall Splendor - Amy Sumral Designs
Lepke: Saturday Night Bath Time Kit - Annie’s Design


Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Nekünk tetszik a képed! Nagggyon jó, hogy a hajába is tettél pillangót! :o)
Secima üzenete…
Macicsapat, hogy Ti mit észre nem vesztek? Pedig még ki is emelkedik a képből a pillangó. Tényleg nagyon szép a kép és visszaadhatja a hangulatot. Köszönjük a videót is, megnéztük, szép volt.
Rucola Designs üzenete…
Köszönöm szépen! Olyan jó, ha reggel már itt fogadnak a kommentek :-) Macicsapat, ti mikor keltek vagy le se feküdtök???