Házikók

Mutatom a kis (20x20 cm) vászonképet! Sógornőm szülinapjára készült, és nagyon örült neki! :)




Az első ilyenem, így nem bonyolítottam túl. (Az ajándékozott is az egyszerűbb dolgokat kedveli.) Az inspiráció főleg Christy Tomlinsontól van.
A vásznat gessoval alapoztam és Tim Holtz Idea-ology tissue wrap postale darabkákat ragasztottam rá (nem a teljes felületre) matte mediummal. Mindent ezzel ragasztottam, de bármilyen dekupázsragasztó is megfelel. Ezután struktúrpasztával stencileztem rá faágakat (TCW) és napsugarakat (Balzer Design), majd Knauf hálódarabokat (OBI) biggyesztettem ide-oda (öntapadós).
Megszárítottam, helyenként gessoztam, majd "megfestettem" a hátteret gelatossal és distress inkkel.
Studio Light papírtömbből vágtam (csak úgy előrajzolás nélkül) téglalapokat és háromszögeket a házikóknak, a maradékokból a fa lombját és az ágait. Alul, a virágos rész széleit téptem. A nap korongját és a csillagot mintalyukasztóval készítettem. Mindent szépen felragasztottam.
Miután megszáradt, színeztem, "piszkoltam", árnyékoltam distress markerekkel és PITT artist pennel (utóbbiból nekem csak barna van). Pecsételtem rá barna és fekete StazOnnal némi maszatot és pepita szegélyeket. Helyenként fújtam rá egy kis mistet, és kentem akrilfestéket, ahol élénkebb színt szerettem volna (a széleket is!).
Alul egy kis gyöngyházfényű struktúrpasztával stencileztem még egy kicsit. Ez annyira nem tetszett, így a javát letöröltem. :) Viszont csillogott, ezért fülül is fújtam/kentem rá egy kis csillogó mistet.
Kontúroztam, kicsit firkáltam fekete alkoholos filccel. Nekem hiányzott rá valami felirat, próbálkoztam is, de végül a család meggyőzött, hogy jobb anélkül. :) Ezt elfogadtam, és késznek nyilvánítottam. Lefújtam fixálóval, amitől kapott egy kis csillogást az egész.
Nagyon könnyen és gyorsan ment, imádtam készíteni! Keresek is egy másik vásznat gyorsan. :)
 

Megjegyzések

Gólya üzenete…
Állati jó lett! Nem is csoda, ha tetszett a sógidnak!!! Ügyi vagy, hajrá, lássuk a többit is!
Budaházi Brigitta üzenete…
Imádék lett! Még több ilyet!! Örülök, hogy láthattam élőben is!