Két komoly

Mindig hónap végén próbálom összekapni magam a blogírásban, csekély sikerrel. Utálom ezt, és az összevont bejegyzéseket is. Kultúrprogram pedig volt bőven.

Szeptember 9-én Zsuzsával a Szkénében voltunk. El se hiszem, hogy megint tudtam Pintér Béla darabra jegyet szerezni! :) A 42. hét már besöpört mindenféle díjat, Csákányi Eszter egy csoda, persze minden színész remekelt, de a kedvencem Stefanovics Angéla volt. Egy pillanat alatt gyökerestül megváltozhat az ember élete, és ezt így, sírva-nevetve csak ez a társulat tudja bemutatni. Nem kenyerem a kritika, olvassátok itt vagy itt.

Rá egy hétre, 16-án MÜPÁ-ban voltunk Ferivel, barokkon. A Fesztiválzenekar barokk együttese német tematikával jelentkezett, Muffat szonátákkal és három áriával Händel legnépszerűbb operáiból. (A két szerző között kábé akkora a különbség, mint Salieri és Mozart között.) Utóbbiakat a dél-koreai szoprán - a BFZ hasonló koncertjein immár szokásos gyakorlat szerint - jelmezben, színpadi produkcióként, barokk gesztusok kíséretében adta elő. Rendkívül cuki volt! :) Értő elemzés itt.

Az egyik ária nagyon ismerős volt, és rájöttem, hogy innen:



Szép este volt.

Megjegyzések