Nem színpadias

Próbálom úgy lezárni ezt a hónapot, hogy azért az élmények is megmaradjanak. Harmadikán az Iparművészeti Múzeumban néztük meg Ildiékkel és Zsuzsával a Merészebb, mint a festészet plakátkiállítást. Egyszerűen imádom ezt a korszakot (20-as, 30-as évek), a szecessziót felváltó avantgárdot, konstruktivizmust, Bauhaust, a forma- és színvilágot, a kollázsokat. Több, mint 100 remek plakát mellett tárgyi emlékeken és filmrészleteken is lehet nosztalgiázni. Remek, ne hagyjátok ki.

Csemiczky Tihamér: Standard rádió (1930)

Irsai István: Nor-Coc fürdőtrikó szavatolt színtartó (1935)

21-én a Belvárosi Színházban (leánykori nevén Filmmúzeum) láttuk a Hitted volna? című darabot.



Már sok jót hallottam róla, Hernádi és Kern párosa sikergyanús, hát nagycsaládilag bevállaltuk. Nem bántuk meg, profi darab, profi előadásban, jól szórakoztunk. A színházzá avanzsált mozi azért erős kihívásokkal küzd: nyomoronc ülések, pocsék klímaberendezés (az év eddigi legmelegebb napján), de az előadás miatt megérte.



24-én Ivanyos Ambrus darabjára kaptunk szakmai jegyet Zsuzsával. A Magyar Színház kamaratermében testközelből szemlélhettük a kapunyitási pánikot a Vonalhúzás c. darabban. Ambrust imádjuk és ismét nagyot nőtt a szemünkben (még "csak" dramaturg hallgató!). Gondolatébresztő darab, meglepő, groteszkbe csapó fordulattal, jó színészekkel, bravúros technikai megoldásokkal. Nézzétek meg!

Megjegyzések