Mindenféle zenék

Nagyon tömény volt ez a hónap, mindenféle értelemben. Sok poszt elmaradt, most zanzásítok némileg.
7-én az A38 hajóra szálltunk idén először, izlandi funkyval (!) csábított a program. Rég szórakoztunk ilyen jól! Képzeljetek el 19 (!), többnyire nagydarab, többnyire fúvós csávót, színes, lebegős ruházatban egy igen kis színpadon, rendkívül lelkes előadással! Irgalmatlan jól szólt a Samúel Jón Samúelsson Big Band!



Előttük Nat Osborn nyomta egyenest New Yorkból. Nekünk ő is abszolút bejött, remek hang, jazzes cucc. Fúvósban nála sem volt hiány.


Másik véglet 13-án, a Zenakadémián: Chick Corea jazzestje egy szál zongorával. Az élő legenda rendkívül közvetlen, jó fej és valami varázslatosan zenél. Ezer közül is felismerném a játékát, pedig már sok éve nem hallgattam. És ahogy megénekeltette a közönséget! Priceless. Hab a tortán: találomra kihívott zongoristákkal jammelt! Igaz, hogy a Zeneakadémián voltunk, de akkor is nagy bátorság mindkét részről.




Újabb nagy ugrás a stílusban: Kaukázus lemezbemutató az Akváriumban 17-én. Pinguval mentünk, Feri kicsit aggódott, hogy nem esik-e bajunk. Nem! :) Az Akvárium abszolút korrekt hely, szépen felújították, közepes volt a tömeg, jól szólt, teljesen rendben volt. Az új lemez kicsit melankolikus, de játszottak bőven régieket is.




Megjegyzések