Mixed media ajándék

Nem mindenki kedveli az újrahasznosított kreatívságokat, a "farmerból lámpaernyőt" nekem sem a kedvenc műfajom. :) Millió gyönyörű papírom és albumalapom van, mégis, mikor megláttam ezt a tutorialt, kedvem támadt valami hasonlóhoz, nem hibrid változatban.

Nem vécépapír, hanem kéztörlő gurigákat használtam fel. A lelki kérdések mellett :) ezek szélesebbek, és kellő hosszúságra vághatók. Gesso és türkizkék alapozás és gelatózás után (a színeket a használni kívánt albumpapírokhoz lőttem be) matte mediummal ragasztottam fel a méretre vágott, tintázott szélű scrapbookpapírokat. Ezeket a Kaisercraft Kaleidoscope papírcsomagjából választottam. A tasakok bal oldalán helyet hagytam a lyukasztásnak. A papírok hexagonális mintája adta az ötletet a díszítéshez: méhsejtes pecsét és egy kis gélpasztás stencilezés. Minimális mennyiségű dekortapaszt is használtam.


Szülinapra készült, ezért életigenlő idézeteket kerestem, amelyeket legépeltem, kivágtam, és tintáztam a papírszéleket Distress Inkkel. A szöveges oldalakra méhsejtes, a túloldalra szöveges chipboardokat (Scrapfellow) ragasztottam, ezeket előtte némileg tintáztam és gélpasztáztam. Crop-A-Dillal lyukasztottam és szegecseltem két helyen a gurigák bal szélét.
A borítóra SF chipi betűk kerültek, a hátlapra gélpasztás stencilezés és szöveg.

Az album öt tasakból (gurigából) áll, mindegyikbe került egy-egy tag. Ezeket kraft kartonból vágtam méretre, hasonlóan alapoztam és színeztem, mint a tasakokat. Az egyik oldalukra idézet került némi maradék papírdíszítéssel, a hátoldalukra pecsételtem kedvenc Finnabair motívumaimmal. Distress Inkkel festettem meg a lepkéket és köröket. A kártyák szélét tintáztam, és szalagokkal díszítettem.


Kicsit vívódtam, hogy mivel lehetne még feldobni, de a strasszokat és glittereket sem az ajándékozott, sem én nem szeretem. Végül icipici arany viaszpasztát maszatoltam ide-oda a csillogás végett.
Leírni hosszabb volt, mint megcsinálni. :)

Megjegyzések

Budaházi Brigitta üzenete…
csudijó lett, Ildi!
Rucola Designs üzenete…
Köszi, imádlak!!!