Két B

Mindkettő kamaradarab. Szkénében, de nem Pintér Béla. Pintér Béla, de nem a Szkénében. Bányavíz, Bárkibármikor. Október 5., október 10.
Bevallom, a Bányavíz eszembe se jutott volna, hiszen a trilógia (Székely Csaba: Bányavidék) első két részét nem láttuk, de Csilla invitálásának nem lehetett ellenállni. Neki végül kevésbé tetszett, de hármunknak erősen. Csehovi sorsok Székelyföldön. De lehetne Búcsúszentlászlón is. Munkanélküliség, kilátástalanság, üresség. Bárhol lehet, van. A színészek, különösen Kaszás Gergő és Bozó Andrea (aki itt kapta meg a Vidor Fesztivál díját) átütően alakítanak. Kedvet kaptunk a megnézni a Bányavakságot is. Állítólag az még jobb. Kritika itt.


Fotók: Kékes Szaffi


Pintér Bélával biztosra megy az ember. Nem lehet neki könnyű ilyen elvárások mellett alkotni. A Bárkibármikor munkacíme még Ingovány volt, a sztori is másfele kanyarodott. Picit az elején az volt az érzésem, hogy még nem ért össze, talán a szokottnál is minimalistább enteriőr (zseniális!) és az újhullámos zenei betétek miatt - amik egyébként tetszettek. A nyelvi leleményeknek is örültem. Szeretem az Átriumot (Bauhaus rulez), de a Szkénében talán még jobban átjönnek ezek a darabok. Friedenthal Zoltán valami pazar, a többieket is imádtam. Abszolút ajánlom, fel kell iratkozni a Szkéné hírlevélre, és előbb-utóbb sikerül. Kritika sok van, Fáy Miklós is látta.

Fotók: Karip Timi / Index

Európa Kiadó - Megalázó durva szerelem

 

Megjegyzések