Kiss Erzsi zenéi

Tegnap, azaz 15-én koncerten voltunk megint a MÜPÁ-ban. Nem jártam még úgy ott, hogy a Nemzeti Hangversenyteremben ne lett volna előadás, irtó furcsa volt, hogy alig lézengtek páran fél nyolckor, kényelmesen lehetett büfézni.:) Szóval a Fesztiválszínházba jöttünk, kedvenc jobb páholyos helyünkre (hála neked, Internet!) Kiss Erzsit hallgatni. Én nagyon élveztem, férjem kicsit unta. Azért meglepődtem, mert a két lemezről, ami megvan, csak egy számot ismertem fel, az is máshogy volt feldolgozva.
Kiss Erzsit úgy ismertük és szerettük meg, hogy az Erik Sumo Bandben hallottuk vokálozni (a Summertime-ban is ő énekel Harcsa Veronikával). Saját nyelvet használ, azt vallja, hogy benne így szólal meg a zene. Teszek ide egy kis Erik Sumo egyveleget:



Kiss Erzsi először a Panchan formációjával, egy különleges felállású ütős-énekegyüttessel adott elő pár számot. Dombi Kati a kortárs tánc világából ismert, Kovács Linda saját jazzegyüttese mellett több más formáció énekese is, Szandtner Anna színésznő (legutóbb a Ledarálnakeltűntem c. darabban láttuk a Kamrában), az együttes két ütőhangszerese számtalan kísérleti, kortárs és populárisabb formáció tagja.
Az "afrovilág" után a Kiss Erzsi Zene következett: Szandtner Anna maradt, de jött Vajdovich Árpád (nagybőgő, gitár), Farkas Zoltán (basszusgitár, a Kontroll Csoportból, Sziámiból, VHK-ból és a Kampec Doloresből is ismert) és Németh Csaba (dob). Volt, hogy fúvósokkal és hegedűsökkel is kiegészültek, és árnyjátékot is láthattunk - néha előmerészkedő szereplőkkel.
Nem újdonság, hogy a zenei humort imádom, nekem nagyon tetszett az egész, igazi színházi élmény volt.
Beteszek Kiss Erzsiről egy riportot, mert igazán jó minőségű zenei felvételt nem találtam.



Megjegyzések

LaceE üzenete…
Te a nyaralás miatt irigykedsz, én meg a sok koncertért amire jártok.
Secima üzenete…
Kiss Erzsi nekünk is tetszett volna. A Párom fedezte fel őt is, Harcsa Veronikát és a Szumot is. A videókat még nem tudom megnézni, de remélem hamarosan igen.