2019 számokban

A minimum napi 10 000 lépés ebben az évben is megvolt, a teljesítményem állandó. Év végén ismét órát kellett váltanom, és ezzel – fájó szívvel – lezártam a Garmin-korszakomat. Mostantól MI Band 4 a menő. :) Az elmúlt fél évben nagyon odafigyeltem a táplálkozásomra, így minden szenvedés nélkül ledobtam 9 kilót! :)

125 könyvet (34 000 oldal) olvastam el, ez a tavalyinál kevesebb valamivel. Sok volt idén is a krimi (57), de a szépirodalmat és a magyar szerzőket sem hanyagoltam el (31). Főleg kortárs műveket olvasok, 72 volt idén. A „molyolás” ebben az évben 11 találkozót jelentett, számos extra dumcsit Adrival, és a Goodreadsre is beköltöztem.

https://www.goodreads.com/user/year_in_books/2019/102050967

Utazási tervünket túlteljesítettük! Júniusban Franciaországban a Dordogne és a Loire völgyét jártuk be, sőt Párizsba is benéztünk. Augusztusban eljutottunk Dél-Tirolba, ahol a hegyek nyűgöztek le. Októberben pedig néhány napot a Nagy Almában tölthettünk!!! :) Egészen váratlan és fantasztikus élmény volt!

 

Voltunk vitorlázni a Balatonon, megismertük Ceglédfürdőt és Tiszakécskét is. Extra: összejött egy osztálytalálkozó a Gorkijosokkal, havonta vacsoráztunk a gimis barátnőkkel, kéthavonta söröztünk a sörkedvelőkkel és egy CEWE-talin is részt tudtam venni.

Kiállítást kettőt láttunk Budapesten: szürrealistákat a Galériában és Rubenst a Szépművészetiben (vezetéssel). Kaposváron megnéztem a Szinyei gyűjteményt, Füreden két időszaki tárlatot. Eltöltöttünk 5 órát a Louvre-ban, négyet a Metropolitan Múzeunban és kettőt a Guggenheimben.


Vezetett sétánk volt még a csodás Párisi udvarban (csalódás, alig néhány zárt részre jutottunk be és nem lehetett fotózni).

36 színházi előadást láttunk, ez eddig a legtöbb! :) Ebből 5 darabot másodjára láttam. Nagy mázli, hogy Pintér Béláék az Újpesti Rendezvénytérbe költöztek, így szabadon duplázhatok a kedvenceimből. Rengeteg szuper darab és előadás volt, nagyon nehéz kedvencet választani.

26 könnyűzenei koncerten voltunk (ebből 8 jazz, 2 Quimby, 4 Vad Fruttik). 19 komolyzenei koncertet ültünk végig lelkesen a MÜPÁ-ban vagy a Zeneakadémián, plusz 5 operát az Erkelben. Láttunk 2 remek Metropolitan operaközvetítést az Urániában és a MÜPÁ-ban, meg két balettet is a Bolsojból. Egyik jobb volt, mint a másik, komolyan.

Idén is 14 mozielőadást láttunk (ebből 4 magyar film), plusz három művészeti filmet.

Azt hiszem, kimaxoltuk a nem otthon töltött órák lehetséges számát. :) Nem csoda, hogy blogolásra (16 poszt), digitális oldalkészítésre (10) és készletgyártásra (2) idén sem maradt időm… A havi hátterek és az egyedi naptárak azért meglettek.
Hagyományos alkotásokból viszont több készült.


Nyári táborban voltam Tinánál, 2x3 nap festőfolyamon, útinaplós dupla klubon és VIP akvarell- és art journal klubon szintén Tinánál. Megnyílt a Sugallatok alkotókuckó Dunakeszin, itt is elvégeztem négy workshopot (Móni, Virág és Szandra irányításával), plusz egy TandiArtosat.
Több art journal oldalam és akvarellem készült, mint az utóbbi években.


És jövőre workshopot tarthatok a Sugallatok alkotókuckóban!!! :)) Gyertek január 18-án!!!

https://www.scrapbookshop.hu/tanfolyamok/4544-kollazsok-kovaxkaval.html

Az elmaradhatatlan kultúr toplista:
Az év legőrültebb színházi élménye: Kertész utcai Shaxpeare-mosó az Örkényben
Az év komolyzenei élménye: Baltic Sea a MÜPÁ-ban
Az év jazzkoncertje: Marcus Miller a MÜPÁ-ban
Az év alterélménye: Fruttik Vácon
Az év meglepetéskoncertje: Ripoff Raszkolnyikov a MÜPÁ-ban
Az év magyar filmje: Akik maradtak
Az év helyszíne: Újpesti Rendezvénytér
Az év múzeuma: Metropolitan Múzeum
Az év csalódása: minden bemutató a Vígszinházban (Premier, Mágnás Miska, A nagy Gatsby)

Megjegyzések

Kisnyul / Andi üzenete…
Szuper! Gratula! BUÉĶ 2020!