Évi rendes statisztika 2016

Le kell vonnom a következtetést: minden nem fér bele az időmbe. :(
Az idei év konzekvens teljesítése a napi 10 000 lépés (csak néhány napon nem volt meg, amikor beteg voltam, de többször sikerült a többszörösét is teljesíteni). Részt vettem életem első teljesítménytúráján a Balatonnál Lelóval, ahol 16 km-t nyomtunk le nagy melegben. Közel 4 millió lépést számoltam össze idén. :)

Az olvasott könyvek száma ad még komoly okot az örömre: a tavalyi 48 könyv helyett idén 118-at olvastam el, ez 32.000 oldalt jelent, ami szintén a tavalyi duplája. Buzgón "molyoltam", vagyis kihívásokon indultam a könyvek kapcsán, de amíg ez olvasásra inspirál, addig jó dolog. Sok új stílust kipróbáltam idén, és felfedeztem magamnak az ifjúsági kategóriát is. :)

A járkálás és olvasás rengeteg időt elvett, bár nem sajnálom. Viszont a blogolást február végén szinte abbahagytam, csak a "kötelező" marketinges posztok maradtak (65 poszt). Nem örülök, de egyelőre nincs kapacitásom az élmények részletes megörökítésére ilyen módon.

Szintén drasztikusan csökkent az oldalaim száma: mindössze 47-et készítettem. Készletet igyekeztem minden hónapban összehozni, 19 termékem került idén a boltba.


Mixed media vonalon nem voltam túl aktív. A szedresi táborban készítettem egy farmeres albumot magamnak, a tarjániban kezdtem egy zacskóalbumot, ebből Ildinek lett ajándéka nemrég. Feri is kapott szülinapjára egy spirálos albumot. A Finnabair-tanfolyamokon vászonkép készült és art journal oldalak. 5 vásznat festettem is, bár ezek némelyike félkész. Art journal workshopot a szedresi táborban tartottam.

Tavaly 21-szer voltunk színházban, idén én 16-szor. Ebből három csak a Pintér Béla darab, csomó mindenre nem sikerült jegyet szereznem.
Csak egyszer voltunk Operában, lemondtuk a bérletünket és nagyon megdrágultak a jegyek.
15 komolyzenei koncert idén is megvolt a MÜPÁ-ban vagy a Zeneakadémián. Ismét volt bőven barokk, kortárs és orosz.
Egyszer "jártunk cirkuszban" a MÜPÁ-ban és láttunk egy táncszínházi produkciót (ezt még szokni kell).
Popkoncerten csak 10-szer jártam idén + 3 jazzen. Csak 1 Quimby és 1 Fruttik volt. :)
Öt kiállítást láttunk, köztük Csontváryt, Modiglianit vezetéssel, meg El Kazovszkijt, orosz avantgárdot, vengdéglátó-iparit. Sétáltunk a Zsidónegyedben is vezetéssel.
Csak négyszer voltam moziban, de ebből 3 magyar film volt.

Utaztunk külföldre is: Provence-ba és Koppenhágába, de 3 bécsi utunk is volt Leloval. Kecskeméten, Kaposváron, Bükfürdőn, Pomázon, Pannonhalmán, Egerszalókon is jártam.

Jól éreztem magam két Cewe-talin, egy Startlapos és egy Sugallatos találkozón. Három (!) scraptáborban és több tanfolyamon. Ezek közül kiemelkedett a két Finnabair-kurzus és a portréfestős 6 alkalom.


Kultúr toplista:
Az év legjobb színházi élménye: Pál utcai fiúk a Vígben és Anyám orra a Szkénében
Az év jazzkoncertje: Yellowjackets a BJC-ben
Az év popkoncertje: Steven Wilson a RAM Colosseumban
Az év retró koncertje: SBB a MOM-ban
Az év filmje: Tiszta szívvel
Az év sorozata: Aranyélet 2
Az év csalódása: Bűn és bűnhődés a Vígben

BÚÉK!!!

Megjegyzések

Budaházi Brigitta üzenete…
Én is mindig elolvaslak. Boldog Új Évet Kívánok 2017-re is, legalább ennyi kultúrális és sokkal több alkotós élménnyel. ❤ Puszi.
N Zsuzsa üzenete…
Gratulálok mindehhez. Gyönyörű lista. Egy nap nálad biztos nem 24 órából áll!
Kisnyul / Andi üzenete…
BUÉK! jegyzeteltem is. Köszönöm! :)
Tipitá üzenete…
Nem semmi lista! Boldog új évet!😊
Margó üzenete…
CSodállak Ildi! ... és ez már mindig így is lesz! :)