Bori 2.0

Mivel azt írja a mai horoszpókom (amiben perszer nem hiszek), hogy ma kíméletlen leszek, hát jöjjön. Nem szokott fikázás lenni itt, most is előrebocsátom: Bori tőlem műtrágyát is szórhat a színpadon, akkor is imádom. Nagyon nem kedvelt magyartanárom mondta mindig: "Követelek tőled, mert szeretlek!" (A baj csak az volt, hogy közben mindannyiunkat utált.)
Tehát, igyexem tárgyilagosan. Vasárnap (szeptember ötödikén) a MÜPÁ-ban előtt adott szinte teltházas koncertet Péterfy Bori a nagyteremben. Ami szuper volt: Bori külseje, hangja és a háttérvetítés. Ami idegesítő volt: a szintetizátor hangosítása, bántóan elnyomott mindent. Ami aranyos volt: ahogy a közönség bátorította Borit. Amit egyfelől megértek: hogy elfogódottak voltak, nem találták a helyüket ebben a közegben. Amit más részről nem értek: hogy miért? Bori színésznő, szokva van a rivaldához. Tövisházi Ambrus már többször játszott itt (Erik Sumóval), igaz, a kisteremben, a Quimbynek sem volt evvel gondja, nem is beszélve a PASO-ról.
Most jön a kíméletlen rész: szerintem azért lehet, mert bár jó számokat írnak és jó zenészek, mégsem elég jók, nem kiemelkedőek. A hangszertudásbeli minimális hiányt is iszonyúan felerősíti ez a remek akusztika. Ambrus a bejátszott akusztik videó után viccesen azt mondta, hogy ez volt a legjobb eddig. És tényleg. Tuti jobb lett volna akusztikusan, zongorával, biztos jobban feltalálták volna magukat. Béna volt a számok átkötése, Bori meg végig azon küzdött, hogy ne ugráljon. Mért? Ennyire nem kell tisztelni a MÜPÁ-t, vagyis nem ezzel adja meg az ember a tiszteletet. Ugrált meg énekelt már itt a közönség, nyugodtan lehet hangulatot csinálni. Ami sajnos most nem sikerült. Még melankolikusat sem, pedig a 2B lemez hangulata olyan, sok szép szám van rajta. A lelassított "régi" számokat viszont nagyon nem kedvelem.
Ettől függetlenül örülök, hogy ott voltam, hogy ennyi ember szereti Borit, sose sajnálok egyetlen magyar kultúrára költött fillért sem, a CD-ket is mindig megveszem. Jövök legközelebb is, mert biztos lesz még itt profibb koncert is, meg megyek máshová is.

Péterfy Bori & Love Band - Lassú kutya



Borinak szeretettel:

Rucola Designs by IG - Carving Out Memories - hamarosan!
Fotó: Réti Zsolt (a Facebookról)

Megjegyzések

Tinci üzenete…
Imádom Borit! Nagyon jók a zenéik, az egyik kedvenc mai zenekarom (van még egy pár)
Az oldalad csúcs lett, ezek a színek fantasztikusak! A készleted nagyon kúlnak ígérkezik!
LaceE üzenete…
Bori nálam is nagy kedvenc, sajnálom, hogy nem volt akkora feeling, mint az elvárta volna az ember, de az oldalad tökéletes lett :)
Florci üzenete…
Bori nekem az idei májust jelenti, és mindazt, ami akkor történt velem... Pont tök jó, hogy pont itt mondhatom ezt el. Az oldal hihetetlen jó, Kowaxkás és Boris egyszerre!!!
erzsocica üzenete…
Nagyon érdekes ez a klipp, a gyerek egyből kiszúrta: - Anya, a labda mennyi mindent csinál, pedig nincs is keze.
Szuper lett az oldalad, olyan őszies...szép!